I have not ever felt like this before

2009-11-30 @ 20:55:31

Mayday, mayday!

Ja, jag ropar fasen på hjälp,
jag behöver hjälp,
hjälp att tänka på något annat.
Jag sitter fast i ett tanketträsk,
jag sjunker och sjunker och ingen hör mitt skrik,
mina rop på hjälp suddas ut av vinden,
vinden som blåser håret i mina tårfyllda ögon.
En utav tårarna trillar ner och faller hejdlöst,
landar mitt i geggan och försvinner för all framtid,
som om den inte betydde någonting.
Som om den kommer att kommas ihåg?
Aldrig att någon annan får se mig här,
inte ens en liten snutt av bildspelet som existerar,
telepati, telepati,
hoppas att det finns,
jag tänker på dig,
jag hoppas att du vet,
du är värd alla tankar i världen,
det är alla mina du får,
jag vet att det inte är ens i närheten av det du förtjänar,
men jag vill tro att de är en bra bit på vägen.
7 dagar har en vecka,
168 timmar har en vecka
10 080 minuter har en vecka
604 800 sekunder har en vecka

Det är så länge jag ska klara mig utan dig,
det är krävande,
det är kvävande,
men jag håller ut,
jag är här och väntar på dig,
forever and ever,
en vecka
<3

It is, it's crazy!

2009-11-30 @ 17:00:20

Man kan kalla det hutlöst


Det är vinterkallt, det vill säga jag har fula extra varma vantar, vinterjacka, varma skor och kläder för två timmars utomhusträning, men ändå så fryser jag. Helsingborgs rytm flyter fram och förbi mig där jag står på busshållsplatsen och väntar på buss nummer två. Den bussen som jag väntar på går mot Väla Centrum via Maria station. Det är på eftermiddagen och bussen är redan fem minuter försenad. Några hundra meter bort lyser de olika gröna miljöbussarna som går på metangas. Till slut kommer min buss, den är ganska full av “En lång dag på jobbet svett lukt”.


“En halv inom stan” Säger jag, samtidigt som jag ler snällt mot busschauffören.


“Vad sa du?” Svarar busschauffören.


“En halv inom stan” Upprepar jag tålmodigt.


“Ursäkta? Ehh, jaha, då blir det 11kronor” Säger busschauffören.


Jag bländar honom med ännu ett oskuldsfullt leende medans jag svär inombords, rån är precis vad jag har blivit utsatt för. Efter två busshållsplatser ser jag en liten rund gubbe utanför det regnsmutsiga fönstret. Den lilla runda gubben med röd ballongnäsa kliver storartat in på bussen. Han betalar pliktskyldigt sin biljett och börjar gå bak i bussen, stannar plötsligt och spänner en sur blick i mig. Jag känner igen blicken från hundar då man tagit deras plats i husses och mattes säng, och jag vet mycket väl att den betyder ungefär “Flytta på dig din odåga”. Inga problem säger mitt leende tillbaka. Jag reser på mig och nickar varsågod, det enda gubben gör är att fnysa högljutt för att sedan kunna efterfölja med två himlande ögon. Platsen bakom min förra är ledig, så jag sätter mig där samtidigt som jag halar upp min Ipod och byter låt till något mindre frustrerande.


På bussens skärm står det någon busshållsplats jag inte känner till, men det indikerar i alla fall att jag är på väg någonstans. Efter ett tag är det min tur att plinga, jag hoppar smidigt av bussen innan en snygg kille i gymnasieålder.


Hela vägen fram till idrottsplatsen tänker jag på hur mycket jag både älskar och hatar att åka buss, att färdas med kollektivtrafik. Jag menar det är hutlöst dyrt, det kan utan tvekan kosta minst 44kronor om dagen, för att åka buss!


Vem har den sortens pengar?


Jag förstår verkligen att man kan skratta sig lycklig när kommunen eller arbetsplatsen betalar ens resor. Men för alla andra är det ganska tragiskt. Det värsta är att allt som jag tyckte var så himla bra med att åka buss sakta försvinner, och att Skånetrafiken utnyttjar vad människor är beroende av.



Jag brukade tänka en bussresa som snabb, smidig och klimatsmart. Nu är den inte speciellt snabb, inte smidig heller. Men visst klimatsmart kanske det är att åka buss, men det är både en hjärtattack och ett sjuhimla miljöhot mot min plånbok.


Jag hade hellre betalat för något annat. Men då kommer vi till beroendet. Jag är beroende av kollektivtrafiken, jag har inget körkort, familjen äger väl en bil, men det är väl inte en taxi heller. Det som är så hemskt med detta är att Skånetrafiken vet om detta, att många människor är beroende av att göra korta resor. Från och till, skola, träning, arbete, affären m.m. De vet att man kan höja priserna, för folk kommer ju fortfarande att åka buss. Många har faktiskt inte ens något val.


Vad kan då kollektivtrafiken göra?


Det är en bra fråga, men man kan ju alltid börja med att sänka priserna. Det är ju inte rimligt att man ska behöva ta med sig över 20 spänn när man ska träna, för att kunna ta sig till och från träningen, då är det ju billigare att köra. Det bästa miljöalternativet kommer i sådana fall hela tiden att försvinna.


Varför ta tåget till Stockholm när det går snabbare och kanske snart är billigare att flyga?


Ja till: Snabb, smidig och klimatsmart.


Nej till: Rån, onödigt, obekvämt.

Hur skit kan bli till ett helvete och sedan till en himmel

2009-11-30 @ 16:44:09

Här kommer en liten novell som jag skrev för några år sedan,
jag hoppas att ni gillar den!




Hur skit kan bli till ett helvete och sedan till en himmel


Jag öppnade dörren till min och morsans lägenhet i den jäkla förorten. Nycklarna var svala trotts det varma vårvädret. En märklig stank flög i luften. Det luktade som spya blandat med fisar och flera år för gammal mjölk.Redan när man kom in i lägenheten, såg man att det var något som var fel. Det såg ut som om vi hade haft inbrott. Saker låg på golvet överallt. Intill väggarna stod där tavlor och flyttkartonger, trotts det att vi faktiskt hade bott där i fem år.


Morsans supande var egentligen inget problem för mig, det var värre för alla andra som blev drabbade, och det inkluderade henne själv. Hennes ölburkar från imorse stod på hallbordet tillsammans med telefonen som morsan hade hittat på fotbollslagets loppis förra året. Den var ganska ful, nikotingul med svarta knappar och vita siffror.


Jag fortsatte in på det kala golvet, på väg mot mitt rum. Det var underligt tyst, där var ingen som skrattade falskt åt kändisarna som drog sina tråkiga skämt på fredagskväll. Vägen till soffan kändes lång. Först trodde jag att allt var som vanligt, hon satt där. Men så fort jag kom runt såg jag att något var fel, hon bara stirrade rätt ut i luften.


Hon hade sin favorittröja på sig, den där med Real Madrid tryck och med David Beckhams efternamn och nummer. Hon fick den av mig för några år sen, då vi hade skojat om att hon tyckte att han var snygg. Jag kunde höra att hennes puls ökade för varje sekund. Hennes promillehalt låg nog så högt att den kunde sätta handen på Eiffeltornet.


Tyvärr hade det hänt innan, men aldrig såhär.

Jag hann inte tänka mer.


Ambulansen jag ringt efter kom tre minuter senare. Jag följde med till sjukhuset i ambulansen. Slangar sattes över hela hennes kropp. Minuterna kändes långa när hon låg där, folk skrek hela tiden. Även om dom var vana vid situationen syntes det att dom var stressade. Morsans hand i mina, mina viskningar i hennes öra att allt skulle bli bra.


Jag satt i väntrummet och väntade på att morsan skulle få allt hon hade ätit under veckan utpumpat. Den fräna lukten av rengöringsmedel gjorde att jag bara ville svimma. Bara vara borta ett litet tag. Jag tänkte på hur bra Törnrosa egentligen borde ha haft det. Att alla bara kunde vänta på henne, när hon slapp allt det andra. Sen kom hennes drömprins. Min drömprins hette Liam. Det ända problemet var att jag aldrig skulle bli hans prinsessa. Egentligen var han inte alls som mig. Han var en snygg rikemansunge som kanske inte var bäst i skolan, men han hade lätt allting för sig. Plötsligt vibrerade mobilen i fickan. Jag hade glömt att jag hade den med mig. Att det var något som putade ut där i sidan. Fick man ha mobil på sjukhus?


Jag hade fått ett SMS, men vem hade det numret?


Liam lade ner mobilen igen. Nu var det gjort, han hade skrivit vad han tyckte om henne till henne. Han tog upp mobilen igen och gick in på skickat. Där låg det fortfarande kvar. Han raderade det efter det att han hade gått igenom det så många gånger att han nästan kunde det utantill. Liam hade fått numret av hennes polare. När han hade fått det för tre timmar sen hade han tänkt ringa upp henne direkt, men det hade han inte vågat. Liam kunde inte förstå att en enda person kunde ha allt som man någonsin kunde få. Visserligen visste han inte så mycket om henne, bara tillräckligt för att nästan vara kär i henne. Han gick in på SMS igen. Han skrev hennes namn om och om igen, F-r-e-j-a, han hade redan lagt in hennes nummer i T-9. Ända sedan dom börjat prata på den där festen för nästan exakt två månader sedan hade han tänkt på henne. Fan vad töntig han var egentligen, hans polare skulle ha kallat honom ett och annat om dom hade sett det SMS: et som han hade skickat till henne. ”Jaså din bögjävel, du sitter och skriver om kärlek till en brud när du kan ha tio stycken samtidigt”


Han undrade om dom någonsin hade känt så för någon som han kände för henne. Men var hon verkligen den som han trodde att hon var?


Han satt där på en parkbänk i den lilla parken utanför sjukhuset. Liam kollade på sjukhuset, han undrade om det var något hemskt som hände just nu. Han skrattade för sig själv, ofta att han brydde sig.


Ikväll hade han inget planerat, hans polare skulle kröka som vanligt. Efter det att det gått ganska illa igår, hade han bestämt sig för att inte dricka på ett tag. Men det måste dock ha sett hyfsat kul ut när han skulle vingla hem samtidigt som han sjöng dunka mig gul och blå på prövad norska. Det var hemskt mycket han kunde när han var full som han inte kunde annars. Hans mamma hade tyvärr inte sett speciellt glad ut när han förstörde hennes rodedenron genom att dyka in i hela rabatten. Pappa hade skällt på honom ett tag imorse, men han brydde sig inte precis.


Jag läste hela SMS: et. Det var från Liam. Jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera efter alla dom fina orden som stod i SMS: et från honom, från Liam. Jag undrade om han bara skojade med mig. Han skrev att han tyckte att jag var allt, att jag var trevlig, positiv, vacker och smart. Han skrev saker som jag inte trodde att killar vågade skriva. Att han hade tänkt på mig var väll knappast troligt?


Han skrev att han tyckte om mitt namn, jag som har världens fulaste och äldsta namn. Freja, det var pappa som hade valt mitt namn. Jag tror att det var någon som han hade sett på tv eller nåt som hette just Freja. Det aldrig skulle funka mellan mig och Liam. Att han inte skulle förstå. Om man bara skrapade bort lite på min yta skulle man snart se sanningen, vem jag egentligen var.


Dotter till en supande morsa som efter varje missöde lovade att hon faktiskt skulle sluta. Jag skulle aldrig kunna ta hem honom. Det var knappt så att någon fick komma hem till mig. Men det hade inte alltid varit såhär som det var nu. Det var först när pappa åkte in för narkotikainnehav som saker började spåra ur. Flaskan under pappas huvudkudde istället för pappa själv. Om morsan hade sett saker som mig istället för svart och vitt, hade hon aldrig hamnat i den situationen som hon var i nu. Han hade behövt pengar, någon hade satt dit honom, och sen var det kört. Morsan tog allt fel, alltid.


– Är det du som är Freja?


Jag kollade upp. Där stod en sjuksköterska. Hon såg snäll ut, blond med glasögon. Hon hade den där charmiga blicken som gjorde att man bara ville hoppa upp i hennes knä.


Ja, det är jag, jag mötte hennes blick. Sjuksköterskan log vänligt.


Vi kommer att behålla din mamma här på observation över natten, kanske längre. Det är lite osäkert just nu. Ska jag kolla om det är någon som kan ta hand om dig eller nåt, hur gammal är du? Frågade hon mig.


Det är lugnt, jag är 22år, svarade jag och reste mig fast jag bara är 16. Konversationen var egentligen över.


Vad bra, svarade hon och log igen. Jag prövade ett leende tillbaka, att det var falskt var det nog bara jag som märkte, för hon reagerade inte.


Jag gick ut ur entrén, på väg mot genvägen genom parken som fanns utanför sjukhuset när jag såg Liam sitta där. Han kallade på mig. Jag gick dit och satte mig bredvid honom. Han var glad, han log. Hans ansikte var så vackert format. Hans föräldrar måste vara före detta fotomodeller båda två. Han såg att det var något som var fel med mig, så han började fråga redan efter artighetsfraserna. Han hade något som gjorde att jag fick förtroende för honom. Jag började berätta allt från honom, från det att pengarna börjat ta slut, från det att vi börjat vara parasiter på A-kassan. Han lyssnade och lyssnade och nickade förvånat när sanningarna haglade över varandra. Han såg sorgset på mig, han tog min hand och lekte med mina fingrar. Vi satt där ett tag tysta som möss. Han kollade in i mina ögon, hans ögon var så otroligt vackra.


Ensamheten som funnits i min själ innan, började långsamt försvinna.


Vi satt där på parkbänken han och jag, tillsammans. Jag bara väntade på att han skulle resa sig upp och lämna mig. Men det gjorde han inte, han bara satt kvar och kollade på mig. Jag satt och tänkte på hur mycket han borde hata mig nu. Att han aldrig mer skulle vilja träffa mig igen efter detta. Jag blev så frustrerad över att det jag ville ha satt framför mig och höll i mina händer, men att jag aldrig skulle kunna få det, aldrig få hans kärlek, aldrig få honom. Mina ögon fylldes av tårar. Den första tåren flöt fram som en ledare för resten av flocken. Tårarna strömmade ner för mina kinder och bildade floder som Pocahontas nog hade velat simma i. Då lutade han sig fram och kysste mig på kinden. När jag åter såg hans ansikte log han det där fina leendet igen. Jag förstod ingenting, var det nu han skulle skratta åt mig?

Men istället sa han bara:
Nu vet jag, Nu vet jag att jag älskar dig!
Då kom det ännu fler tårar, så många att hela Pocahontas stam hade kunnat bygga hamnar i dem. Men ändå så kunde jag inte hindra mitt ansikte från att le tillbaka.


That is so damn right!

2009-11-30 @ 00:15:53



Jag förstår varför du är fucking weird,
det hade jag också varit om jag hade varit psykiskt sjuk!
Det är inte bara det,
jag förstår varför du beter sig som om du saknar hjärna,
det hade jag också gjort om jag inte hade haft någon,
Men också,
så förstår jag varför du beter dig som om du saknar hjärta,
det hade jag också gjort om jag inte hade kännt mig älskad.

Seems like nobody cares, what's up with the world? Feels like I'm a piece in the crowd, someone for no one, friends come and go, is that it? Though sunshine in my brain is making everyone complain, shit makes it worse, I can feel peoples middlefingers warming up to me behind my back, as I'm walking down the lonley street of faith for a better place!

If I fall, would you pick me up?

2009-11-30 @ 00:04:26

Haha, hur i helvete ska man få tiden att gå snabbare när man vill?
Hur i jävla skit ska man kunna stanna tiden när det är som bäst?

Jag hatar verkligen att sakna någonting!
Jag antar också att jag antagligen inte är ensam om faktumet.
Men fy vad jag önskar att jag var någonting övernaturligt,
någon som alltid var nöjd,
någon som hade positiv inställning till allt,
någon som inte såg Alla hinder.

Jag är så jävla bra på att... svära haha,
men jag är också så jävla bra på att se hinder med saker,
jag önskar verkligen att man tog tiden att se de globala fördelarna,
men då hade man antagligen inte varit mänsklig.

Nu
Nu har jag börjat se vad jag har,
istället för vad jag saknar.

Jag
Jag har ändrat på det som jag kan göra någonting åt,
ändrat inställning till det skit som pågår,
blundar för idioter och flörtar med underbara faktorer.
Jag speglar mig i skolsken som de bästa människorna skiner av.

Deras
Deras inställning och kunskaper försvinner inte,
ingen kommer någonsin att glömma.

Vi
Vi ska göra någonting åt skiten,
vi är bättre,
vi är bättre än när de är som mest,
utan någon som helst protest!

Konservatism
Fyfan vad jag skulle raderat en del saker
Fyfan att jag älskar min underbaraste pojkvän
Fyfan vad Jasmine är den, just det, den!
Det skulle jag aldrig vilja ta bort,
och om det är vad som krävs just nu,
att detta händer,
så är det värt det!


Robin, My Love, The World!

2009-11-29 @ 23:50:06



Du är den underbaraste
Du är bäst

Det finns inga direkta ord att beskriva dig med,
du är alltid bätte än så!
Det finns inte heller några exakta meningar att beskriva hur mycket jag älskar dig,
jag älskar dig alltid mer än så!

Man kan inte mäta kärlek,
det är någonting abstrakt,
att du borde vara abstrakt,
det är det ingen tvekan om,
inga som helst tvivel min älskling,
för jag vet,
alla vet,
att du är en ängel,
du är en klippa,
du är allt!

Jag älskar dig!

28/5-2009! <3<3<3

Leaves may fall, but trees stand tall!

Tell me that I'm beautiful, tell me that you like who I am!

2009-11-29 @ 23:34:04



Like nothing else,
you can't judge me,
I won't judge you!

Reload

2009-11-29 @ 23:30:28

Nu kanske ni märker att jag uppdaterar min icke så aktiva blogg,
det ska bli ändringar,
numera ska det återigen bli en vana,
seeyaa!

Frustration till max

2009-11-29 @ 23:24:46

Jag har liksom insett att världen inte kommer att ändras såvida det inte sker en annan katastrof.
Tsunamin hjälpte inte människan att ändra på sig,
9 11 hjälpte människan att bli ännu mer paranoid,
vad ska då hända för att folk ska skärpa sig och insé att det finns ett problem?

Jag blir så jäva frustrerad!

Vad ska man då göra för att kunna förändra saker?
Skapa musik?
Skriva en bok?
Starta en klubb på FaceBook?

Haha, patetiskt!

Är det verkligen världen som lånar oss, eller är det vi som lånar världen?
Ja, hur är det egentligen?
Jag tror att vi måste bästämma hur det är och sedan jobba utifrån vårt beslut.

Ska man inte kunna leva utan att oroa sig för att huset inte ska finnas under hela min livstid?

Att folk inte fattar att filmer som 2012 menar att man ska skärpa sig,
istället går tydligen folk och ser filmen för att det är bra effekter, what the fuck?
Frågan är, vad ska vi göra?